アップルクランブル&バナナシフォンApple Crumble & Banana Chiffon

2011.01.15
画家さんのお家に行くのにお土産用としてアップルクランブル&バナナシフォンを焼いた

apple crumble pie
d0047851_13144869.jpg


banana chiffon cake
d0047851_13154195.jpg

d0047851_13152026.jpg



recipe:

アップルクランブル Apple Crumble
28cm diameter/ 5cm deep baking dish
材料ingredients:
A:リンゴapple 2kg、 洋酒に漬けておいたレーズン in liqueur marinated raisin 1カップ 1cup、
シナモンパウダーcinnamon powder 大匙2 Tbsp2
B:スペルト小麦全粒粉 spelt whole grain flour 150g、アーモンド粉 ground almond 100g ,
小麦粉flour 50g 砂糖 sugar 100g、  バター butter 250g、塩 salt 4g、

作り方method:
リンゴの皮と芯をとりスライス、焼き皿にレーズン&シナモンをと交互に重ねながらならべてゆく
core & peel apples
Bの材料をフードプロセッサーなどにいれてパルスをつかいクランブル(ぽろぽろのそぼろ状のもの)を作る
リンゴのうえにぱらぱらとかさねるmake crumble in a food processor
bake in 200℃のオーブンovenで45分minutes程焼く

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

バナナシフォンBanana Chiffon Cake
Special equipment : Baking tin 25cm of diameter and 10cm depth.
Makes 8~12 portion

ingredients:
150 g : Cake flour
0.5 tsp : Baking powder
0.25 tsp : Salt
6 Egg yolks
60 ml : orange juice
60 ml : vegetable oil
50 g : Castor sugar
0.5 tsp : grated lemon rind
7 Egg whites
50 g : Castor sugar
0.5 tsp : Cream of tartar
2 tbsp : lemon juice fresh
4 bananas

method:
Batter
Pre heat the oven to 180c.
Pour the water and vegetable oil into a saucepan and add 80g castor sugar. Bring to a boil, stirring slowly to disslove the sugar. set aside to cool.
When the water and oil mixture has cooled, sieve the cake flour, baking powder and salt.
In a bowl, combine the egg yolks, water & oil mixture, lemon juice and banana mash.
Whisk lightly, then add the flour to the egg yolk mixture. Mix until the batter is smooth.
Set aside.
Whisk the egg whites lightly with the rest of the sugar 80g and sieve in the cream of tartar.
Continue to whisk until the mixture is stiff.
Do not overheat or allow the mixture to become dry. Set aside.

Baking the cake
Gently fold half the beaten egg whites into the egg yolk mixture and blend well.
Fold in the remaining egg whites and work very lightly with a spatula.
Make sure the mixture is well mixed.
Place the finished mixture in an ungreased chiffon cake mould.
Level and bake in the oven until golden brown (about 55 minutes).
Remove the cake from the oven and invert the mould.
Allow it to cool for 1 hour.
Do not remove the mould while the cake is still hot.
When it has cooled, use a long, fine palatte knife to loosen the sides of the cake to remove it from the tin.



この画家さん先日2020.11.17日のブログのMacマックにおまかせで
コンピュータのお手伝いに行ったひと
正月のメールでもっとコンピューターレッスンを私から受けたいということ
報酬として私が欲しかった彼の作品を頂くということ
d0047851_22374791.jpg

上の写真のその日の彼の写真はちょっと疲れて見えるというので
今晩はこんな彼の写真2011.01.15 21:00 彼はもう72歳だそうだ
d0047851_1425081.jpg
ちなみに彼が吸っているこのシガレットはウイード入り、やはりヒッピー時代のアーティストですね〜。
下記は写真の写真、アルバムにあった60年代のもの
d0047851_2461621.jpg




持っていったケーキ類を食べながら夜は更けて行き
d0047851_1465319.jpg

d0047851_1471045.jpg

コンピューターレッスンはできないので明日ということになった
野兎の水彩画は帰り際に彼が包んで持たせてくれた
[PR]
名前
URL
画像認証
削除用パスワード

※このブログはコメント承認制を適用しています。ブログの持ち主が承認するまでコメントは表示されません。

by moulegai | 2011-01-15 18:10 | ボンボン bonbon | Comments(0)

何だろう?・・・・・・ copyright protected


by moulegai
カレンダー
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30