パンダンシフォン&レモンクリーム Pandan Chiffon Cake&Lemon Cream

2011.03.03 Thursday -1℃
お雛様と言うこともあって
やっぱり季節感を得ようと頑張る
お寿司は日本米がきれているので断念
*タルタルステーキ用肉で作ったミートボール入りビーフブイヨン
runderbouillon met tartaarballetjes
*スパゲティカルボナーラ(パンチェッタがまだ冷凍庫に残っていたのを発見)
spaghetti carbonara
*パンダンシフォンケーキ、まろやかさが尋常じゃなく旨いレモンクリームで
pandan chiffon cake met citroen creme
美味しい挽きたてコーヒービーンズでいれたエスプレッソ
espresso

d0047851_1371099.jpg

d0047851_1373692.jpg



recept/recipe/レシピ
d0047851_1344255.jpg


Pandan chiffontaart



[Ingrediënten]

chiffontaart: 

*200 gram patentbloem

*halve theelepel bakpoeder

*kwart theelepel zout

*8 eierdooiers

*210 ml kokosmelk

*80 ml zonnebloemolie

*3 eetlepels pandansap (11 verse pandanbladeren)

*80 gram fijne tafelsuiker


*9 eiwitten

*80 gram fijne tafelsuiker

*halve theelepel wijnsteenzuurpoeder



citroencrème:

*500 ml slagroom

*geraspte citroenschil van een citroen

*sap van een citroen

*80 ml gecondenseerde melk






[Bereiding]

Verwarm de oven voor op 175°C.


het beslag:

*Maal de pandanbladeren fijn in een blender of wrijf het in een vijzel.

*De eieren splitsen in eiwit en eigeel.

*Klop de eiwitten licht; voeg de 80gr suiker en de wijnsteenzuurpoeder 
en klop het geheel tot de eiwitten stijf zijn. 

Laat de eiwitten rusten.

*Zeef de bloem, zout en bakpoeder. 

*Klop de eierdooiers met 80gr suiker in een kom. Giet olie in de kom en klop licht.

Giet het pandansap en de kokosmelk in de kom en klop licht en voeg de gezeefde bloem toe.
Klop totdat het beslag mooi glad is.

*Spatel de helft van de geklopte eiwitten rustig door het eierdooiermengsel tot een homogene massa. 

Voeg de andere helft van de eiwitten toe en schep deze voorzichtig door het mengsel. 

Zorg dat alles goed gemengd is.



de taart bakken:

*Doe het mengsel in een niet ingevette chiffontaartvorm. 

Plaats de vorm in de oven en bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin. 

Haal de taart uit de oven en laat deze in de vorm ondersteboven afkoelen.

*Haal de afgekoelde taart voorzichtig met een lang paletmes uit de vorm.




citroencrème:

Roer gecondenseerde melk met geraspte citroenschil en het citroensap.

Klop de slagroom licht en giet het mengsel gecondenseerde melk en citroen in en klop licht.
[PR]
名前
URL
画像認証
削除用パスワード

※このブログはコメント承認制を適用しています。ブログの持ち主が承認するまでコメントは表示されません。

by moulegai | 2011-03-03 23:44 | ボンボン bonbon | Comments(0)

何だろう?・・・・・・ copyright protected


by moulegai
カレンダー
S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31