ケイル・クリスプス Kale Crisps

2013.02.05 Tuesday 3℃

d0047851_2162618.jpg





Boerenkool-chips /kale chips 緑葉甘藍チップス

d0047851_2164914.jpg



レシピ recipe:
ケール・クリスプス Kale Crisps

500g kale
2 tablespoon olive oil
Sea salt, freshly ground black pepper

Preheat oven to 160℃.
Rinse and dry the kale
tear off the leaves from the the stems and tough center ribs into large pieces.
soft leaves in the core part of kale to leave it in whole piece
rub olive oil into the kale
sprinkle with salt and pepper
Arrange leaves in a single layer on a large baking wire-rack
Bake for 1 - 1.5 hour with oven door slightly open until dry and crispy.





d0047851_217299.jpg




粉々になったケール・クリスプスはパスタやご飯のふりかけに美味しい
ポップコーンをつくったらそれに振りかけても美味
[PR]
Commented by 招き猫 at 2013-02-10 00:28 x
カリカリ、ショリショリとして美味しそう!
Commented by sadacoro at 2013-02-10 23:48
ケールは、ビタミンがおおくて、栄養価が高いので、体にいいですね。
Commented by moulegai at 2013-02-11 00:10
>招き猫さん
やめられないとまらない!
Commented by moulegai at 2013-02-11 00:12
> sadacoroさん
栄養価は凝縮されます、食欲が無い時でも大丈夫。
ただ繊維質が多いのでガスがたまるかもで、要注意。
名前
URL
画像認証
削除用パスワード

※このブログはコメント承認制を適用しています。ブログの持ち主が承認するまでコメントは表示されません。

by moulegai | 2013-02-05 20:08 | 昼飯 snack | Comments(4)

何だろう?・・・・・・ copyright protected


by moulegai
カレンダー
S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31