レストラン・ジャックRestaurant Jacques

魚介サラダ、ホタテ、鮭、エビ、ポロネギのソテー
seafood salad - scallop, salmon, shrimps, surimi, sauteed leek
d0047851_8502855.jpg

オマール海老のクリームビスク
crème bisque de homard
d0047851_992780.jpg

タラのムニエル、ザワークラウトとマスタードソースの上に
cabillaud à la meuniere,choux croute, sauce moutarde
d0047851_994517.jpg

鹿肉ヒレソテー、秋の木の実デミグラスソースを添えて
Filet De Biche
d0047851_910833.jpg

兎ヒレ、古い昔の調理の仕方で、芽キャベツのマッシュ、スモークソーセージ
Stampot choux de Bruxelles, rookworst, filet de lapin à l'ancienne
d0047851_9103145.jpg


シェッフのジャック・ゼーガスさん、20〜30年前にミシェランの星を持つレストランのオーナーシェフであった。私は偶然にもその時その店で食べた事があった。
d0047851_923532.jpg

Restaurant Jacques
www.restaurantjacques.nl

Jacques Zeguers:
In 1962 is Jacques gestart met zijn eerste eigen restaurant op
exact dezelfde locatie als waar nu 'Eetcafé Jacques' gevestigd is,
Tongersestraat 13. Gastronomisch gezien heeft Jacques z'n sporen
in de culinaire wereld ruimschoots verdiend.
O.a. met zijn Michelin-ster restaurant 'Chez Jacques' op de Kommel
te Maastricht en Rotisserie 'Den Hoppenhof' te Geldrop.
Jacques Zeguers stamt uit een culinaire familie en beheerst nog
de traditionele Maastrichtse keuken daar de receptuur
steeds in de familie bewaard is gebleven. Eén van zijn voorvaderen
bestierde de 'Stadsschouwburg Maastricht'. Zodoende is Jacques er trots op
dat hij nu zijn culinaire Maastrichtse gerechten kan presenteren.
En dan ook nog op een locatie waar het 45 jaar geleden allemaal is begonnen.
[PR]
名前
URL
画像認証
削除用パスワード

※このブログはコメント承認制を適用しています。ブログの持ち主が承認するまでコメントは表示されません。

by moulegai | 2008-10-22 20:08 | 外食 cafe restaurant | Comments(0)

何だろう?・・・・・・ copyright protected


by moulegai
カレンダー
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30