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今日の私式アッフォガートはチョコレートとヘーゼルナッツアイスクリームで。
Today's my own style affogato is with chocolate & hazelnuts ice cream.
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オ〜今日はエンドウ豆スープ
Oh! it's Dutch green pea soup. erwtensoep
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パンが入ってきた籠がなんともかわいい!
What a lovely basket for the bread!
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by moulegai | 2008-10-30 19:23 | 外食 cafe restaurant | Comments(0)

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市庁舎での仕事が終わってちょっとスナックのつもりであの中華飯店で飲茶。
いつもの胡麻団子を注文したら時間がまだ早かったせいかコックさんの遊び心たっぷりのものが出てきた。棒状なので全体的にカリカリと香ばしくいつもの丸いボール状のものよりおいしかった。見た目なんとなくスペインのチュロス的で中に蓮餡も入っているのでよけい新鮮な感じがあった。
The sesame balls today at the usual Chinese restaurant had different shape.
The cook wanted to play around on Monday, I guess.
I first thought they were Spanish Churos.
Actually I prefer this stick shaped one as it is crispy and yet still filled with lotus paste.




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古い市庁舎を新しい市庁舎のビルから見ると全く違う
The old city hall looks so different when you look at it from the new city municipal office building.
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by moulegai | 2008-10-27 17:17 | 外食 cafe restaurant | Comments(2)

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とにかくジャガ芋が食べたい気分、でちょうど寄ってくれたGvdAに作ってくれと言う。
Say, I wanna eat potatoes, so asked just accidentally dropped by GvdA to make it for me.





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by moulegai | 2008-10-26 23:58 | Comments(0)
地元の有機菜園の赤玉葱と赤ビーツ
red onions & red beets from the local organic farm

金曜マーケットのエスニック野菜ゴーヤとなすび
bitter melons & aubergines from the Friday market ethnic vegetable stand

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by moulegai | 2008-10-26 20:38 | Comments(0)
夜中の3時に2時になる、今日は2時を2回経験する日。
夏時間が終わって通常の時間に戻る。
気をつけていないと時間を一時間進めたまま月曜日を向かえる事になる。
そういうボンヤリぎみな人達もかなりいて、週明け早めに仕事や学校に行きおかしいな〜と頭をかく光景が見られる。
日本とセントラル・ヨーロッパの時差はこれで8時間になる。
家中の時計を一時間遅らせるのを忘れずにする。
3 o'clock becomes 2 o'clock in the morning, you experience 2 times 2 o'clock.
Day light saving time ends today, and going back to the normal time.
The time difference between Japan and CE is now back to normal 8 hours.
I should not forget to turn all the clocks 1 hour back.
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by moulegai | 2008-10-26 02:00 | そうなんだ〜 oh~I see | Comments(1)
今日はシンプルにトマトソース 
Simple but mighty tasty spaghetti with tomato sauce
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レモンソルベ Lemon sorbet
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by moulegai | 2008-10-25 17:30 | 外食 cafe restaurant | Comments(0)
今日はギリシャ人の彼女、ヤナの誕生日。
しかしお家ではネームデイ名前の日の方を祝うのが習わしだとか。
しかしここはギリシャではないのでここの習慣に従ってパーティー。

飲み物は皆ワイン。
私用にはギリシャのお茶

・メゼ各種 Mese & サラダ Salad & パン2種類 2 kinds of bread
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・メルゲズ(モロッコ羊肉ソーセージ)のギリシャ人彼女の力作、卵とじ(笑)
Mergues(Moroccan sausage) with eggs in Yanna's way.

・ラム肉のアヴゴレモノソース
Lamb Chop with Avgolemono Sauce
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・ギリシャヨーグルト&ギリシャハチミツ
Greek Yogurt with Greek Honey
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by moulegai | 2008-10-23 19:00 | かたち  forma | Comments(2)

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午後の昼寝中 5時半
taking a nap in the afternoon 5h30m
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by moulegai | 2008-10-22 23:55 | ねこ cats | Comments(0)
魚介サラダ、ホタテ、鮭、エビ、ポロネギのソテー
seafood salad - scallop, salmon, shrimps, surimi, sauteed leek
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オマール海老のクリームビスク
crème bisque de homard
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タラのムニエル、ザワークラウトとマスタードソースの上に
cabillaud à la meuniere,choux croute, sauce moutarde
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鹿肉ヒレソテー、秋の木の実デミグラスソースを添えて
Filet De Biche
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兎ヒレ、古い昔の調理の仕方で、芽キャベツのマッシュ、スモークソーセージ
Stampot choux de Bruxelles, rookworst, filet de lapin à l'ancienne
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シェッフのジャック・ゼーガスさん、20〜30年前にミシェランの星を持つレストランのオーナーシェフであった。私は偶然にもその時その店で食べた事があった。
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Restaurant Jacques
www.restaurantjacques.nl

Jacques Zeguers:
In 1962 is Jacques gestart met zijn eerste eigen restaurant op
exact dezelfde locatie als waar nu 'Eetcafé Jacques' gevestigd is,
Tongersestraat 13. Gastronomisch gezien heeft Jacques z'n sporen
in de culinaire wereld ruimschoots verdiend.
O.a. met zijn Michelin-ster restaurant 'Chez Jacques' op de Kommel
te Maastricht en Rotisserie 'Den Hoppenhof' te Geldrop.
Jacques Zeguers stamt uit een culinaire familie en beheerst nog
de traditionele Maastrichtse keuken daar de receptuur
steeds in de familie bewaard is gebleven. Eén van zijn voorvaderen
bestierde de 'Stadsschouwburg Maastricht'. Zodoende is Jacques er trots op
dat hij nu zijn culinaire Maastrichtse gerechten kan presenteren.
En dan ook nog op een locatie waar het 45 jaar geleden allemaal is begonnen.
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by moulegai | 2008-10-22 20:08 | 外食 cafe restaurant | Comments(0)
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素晴らしい一日





more photos
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by moulegai | 2008-10-18 16:44 | ねこ cats | Comments(0)