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チョコレート・ソース Chocolate Sauce

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アイスクリームやワッフル/パンケーキ、フルーツにかけるホットチョコレート・ソース
冷めると固まってしまうので湯煎なり電子レンジなどにいれて
温めてホットソースとして
hot chocolate sauce for ice cream and waffles/pancakes, fruits
heat chocolate sauce by au bain-marie or microwave
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材料:
ココア 120g、ムスコバード糖(粗糖)200g、コーンシロップ 35cc、塩6g、水300cc
ビターチョコレート450g、リキュール類(コーヒー系、チョコレート系、バニラ系のものあわせて)150cc
作り方:
鍋にココアと砂糖/塩を入れ混ぜる、
そこへ水とコーンシロップをいれ火にかける
良くかき混ぜながら沸騰させ、5分程煮る(もったりとして表面がツルツルとして輝きを帯びて来るようになる)
火をゴク小さくするか又は湯煎にし、
チョコレートを加え焦げ付かないように鍋底からかき混ぜながら
チョコレートを完全に溶かしリキューリ類を加え
煮沸したガラス瓶などに保存

ingredients:
cocoa 120g, Muscovado sugar 200g, corn syrup 35cc, salt 6g, water 300cc
pure chocolate 450g, liqueur(coffee, chocolate, vanilla type mixed) 150cc
method:
in a sauce pan mix cocoa and sugar together
put the water and the corn syrup in the sauce pan and set on the medium heat
as you vigorously mix it bring to the boil
cook until the mixture looks glossy and turn down the heat or au bain-marie
add in the chocolate and mix until they are all melted and well incorporated
add the liqueur and put in glass jar or air-tight container
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by moulegai | 2008-06-18 18:00 | ボンボン bonbon | Trackback | Comments(0)