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フォアグラ•テリーヌ仕込中 Terrine de Foie gras preparation

いつもなら年末に仕込むのが今年はカーニバル料理の一つとなってしまった。

作り方は前回1と同じ
The method to make the terrine is the same as before1 前回before2

フォアグラはやはりレバーであるから血管やすじなどがある、それを先ず取り除く
塩胡椒をして、コニャックと白ポートワインを注いでマリネする
オーブンでバンマリー(湯煎)75℃で35分間、55℃で10分焼く
Foie gras is after all liver, so remove the most visible vein at first.
The foie gras might get broken into pieces, but do not mind it,
this way get marinated better.
Season with salt & pepper and white port wine & Cognac, and marinate the foie fras at least 4 hours in cool place.
Place the terrine in oven au bain marie 75℃ 35 minutes, and then 55℃ 10 minutes.
This time another method --> bake the whole thing around 80℃ for 8-10 minutes, then place in a terrine dish and press it overnight.


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今回は500g以上のもの2パック
This time 1 pack weighs more than 500g, total 1.2kg.
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by moulegai | 2009-02-22 20:09 | ジビエ gibier | Comments(0)