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パッパルデッレ雁ラグー Pappardelle al Ragu d'Oca/ with Goose Ragu


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雁の肉は圧力鍋で香草スパイスとともにオレンジ一個をざく切りにしたものをいれて炒め煮にしておいたものを600g使う。
鍋にオリーブオイルとタマネギ中3個のスライスを入れ炒める。
タマネギがしんなりとしたらトマトペースト小1缶(70g)をくわえ更に炒める。
上記の雁の肉とフォン300ml、赤ワイン150ml,をそこにくわえ鍋に蓋をしてすこし煮込む。
塩、胡椒を挽いて味をととのえる、コニャックがあれば味がいっそう引き立つ。
茹で上がったパッパルデッレをくわえてラグー(肉ソース)とあわせる。
• for this sauce use the goose meat which was already cooked in a pressure cooker with herbs and spices and one whole orange chopped
• saute sliced 3 middle sized onion with olive oil
when onions are cooked add one small tin of tomato paste (70g) and cook further more
• add above mentioned precooked goose meat(600g) in the pan,
add goose fond(300ml) and red wine(150ml) and simmer with the lid on
• at the end taste it add enough freshly ground black pepper and salt and cognac
•cook pappardelle according to the package cooking time,
add to the sauce(ragu) and toss, serve
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アップルクランブル 生クリーム添え Apple Crumble with whipped cream
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カルバドス(フランスのリンゴの蒸留酒)をおともにするとなおさら美味しいくなる
Calvados makes it more pleasant
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by moulegai | 2009-04-13 22:33 | 麺飯パンNoodleRiceBread | Trackback | Comments(0)